WASVOORSCHRIFTWasvoorschrift en onderhoud van uw haarwerk


Was uw haarwerk met een shampoo volgens de gebruis aanwijzing op de flacon. Verkrijgbaar in onze winkel.  Doe 2 dopjes shampoo in 1 liter koud tot lauw water. Leg het haarwerk  erin en laat deze 15-20 minuten inweken. Daarna afspoelen met koud of lauw water.


Gebruik daarna een pruiken balsem, volgens de voorschriften op de verpakking. Deze balsem is ook verkrijgbaar in onze winkel. Doe 2 dopjes shampoo in 1 liter lauw water en laat het goed oplossen. Leg de haarwerk er 2 minuten in.


Laat het haarwerk drogen op natuurlijke wijze, zonder gebruik te maken van een directe warmte bron. Bij voorkeur op een speciale standaard waardoor er  lucht doorheen en  onderdoor kan ventileren.


Als het haarwerk droog is kunt u deze op een kop plaatsen . Indien nodig kunt u het haarwerk met een borstel modelleren. Dit kan alleen als het haarwerk echt droog is.


Haarwerk van kunstvezel kunnen niet geverfd worden . Bij haarwerk van kunstvezel komt na wassen  de krul of de slagen vanzelf terug. Maak in geen geval gebruik van en krultang. Alleen als dit bij het haarwerk aangegeven wordt.


Haarwerk van echt haar behandelen als echt haar . Hier is verven en het gebruik maken van een krultang  wel mogelijk.